El guia intèrpret és un professional que coneix el sistema de comunicació que utilitza tant la persona sordcega com el seu interlocutor. S’encarrega d’interpretar els missatges d’un a l’altre de manera textual i objectiva, eliminant les barreres de comunicació existents i facilitant l’accés a la informació a la persona sordcega.

El servei de guies intèrprets va dirigit a les persones sordcegues i deficients auditius i visuals residents a Catalunya que necessiten suport per resoldre i superar les barreres de comunicació que es troben com a conseqüència de la seva discapacitat.

També el poden utilitzar les persones sordcegues no residents a Catalunya que estiguin de pas i necessitin aquest servei.

Totes les entitats i organismes que hagin de realitzar contactes, entrevistes, etc. amb alguna persona sordcega també poden sol·licitar aquest servei.

L’objectiu d’aquest servei és el de possibilitar l’accés i la integració en l’entorn social i cultural en el que viuen les persones sordcegues. Amb la finalitat de facilitar i millorar la seva independència, els seu creixement personal, la seva autoestima, etc.

 

 

ON SOL·LICITAR EL SERVEI

Totes les persones sordcegues i institucions que ho necessitin poden sol·licitar aquest servei dirigint-se personalment a les oficines o bé contactant amb:

ASOCIDE CATALUNYA

C/ Sepúlveda, 1, 3r, (despatx 3)

08015 Barcelona

 

Tel. 93 228 97 93

Fax: 93 228 97 93

Mòbil: 628 808 906

c/e: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Horari: de dilluns a divendres no festius de 9:00h a 20:00h.

 

 

COM SOL·LICITAR UN SERVEI

 

Quan se sol·licita un servei és molt important especificar les dades següents:

  - Quin tipus de servei es demana: mèdic, social, jurídic, etc.

  - El lloc on s’ha de dur a terme el servei (adreça completa).

  - L’hora d’inici del servei.

  - El punt de trobada amb el guia intèrpret (adreça).

  - La durada aproximada que es preveu que tindrà el servei.

 

Aquesta informació ha de ser al màxim d’exacte possible per tal d’evitar confusions.

 

NOTA IMPORTANT: Els serveis s’han de sol·licitar amb un mínim de 72 hores d’antelació. Els serveis de llarga duració s’han de sol·licitar com a mínim amb dues setmanes d’antelació i per escrit.


Logo

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, Veure Politica